Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

H Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Ευρωπαίων Ποδηλατών στο Δουβλίνο


To Δίκτυο Υπεράσπισης της Ιρλανδίας της Ποδηλασίας (Cyclist.ie), φιλοξενεί την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Ευρωπαίων Ποδηλατών στο Δουβλίνο από τις 24 έως 27 Απριλίου 2014. Πάνω από εβδομήντα οργανώσεις για το ποδήλατο από είκοσι διαφορετικές χώρες θα πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη συνάντηση για την υπεράσπιση του ποδηλάτου στην Ευρώπη αντιπροσωπεύοντας πενήντα εκατομμύρια καθημερινούς ποδηλάτες!

Αποδεικνύοντας την αυξανόμενη σημασία του ποδηλάτου στην πολιτική ατζέντα ο Ιρλανδός Υπουργός Εσωτερικών Brian Hayes θα καλωσορίσει τους Ευρωπαίους αντιπροσώπους για την έναρξη της ετήσιας συνάντησης τους στο Δουβλίνο. Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και ανοιχτά εργαστήρια θα υποστηρίξουν τους υποστηρικτές του ποδηλάτου που θέλουν να ανεβάσουν ταχύτητα!

Η εκδήλωση έρχεται μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που δείχνουν ότι το ποσοστό της ποδηλασίας για τις μετακινήσεις στο Δουβλίνο αυξήθηκε κατά 14 % το περασμένο έτος και έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

"Οι αριθμοί για την ποδηλασία στο Δουβλίνο ξεκίνησαν από χαμηλή βάση και αυτό είναι ένα καλό μέρος για να τονιστεί η ανάγκη να κρατηθούν τα επίπεδα των επενδύσεων ανοδικά.  Αυτό δείχνει ότι ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι επενδύσεις στην ποδηλασία δίνουν εξαιρετική αξία στα χρήματα», λέει ο Κέβιν Mayne, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα καλωσορίσουμε υποστηρικτές του ποδηλάτου και εμπειρογνώμονες στο Δουβλίνο. Είναι μια ακόμη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μια καθιερωμένη και ακμάζουσα πολιτική για την καθημερινή ποδηλασία. Ανυπομονούμε επίσης να ξεκινήσουμε τις ποδηλατικές ξεναγήσεις στις περιοχές που αποτελούν μέρος του δικτύου EuroVelo 1.  Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ποδηλασία στο Δουβλίνο και την Ιρλανδία και να στείλουμε πίσω στις χώρες τους ένα σαφές μήνυμα: η Ιρλανδία είναι ανοικτή για ποδηλασία », λέει ο Δρ Mike McKillen, εκπρόσωπος της οργάνωσης Cyclist.ie και της Εκστρατείας για το ποδήλατο στο Δουβλίνο.


Την Πέμπτη  24 Απριλίου) ο Manfred Neun, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών ( ECF) θα δώσει μια δημόσια ομιλία για τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ποδηλασία είναι η λογική λύση για την οικονομική, κοινωνική και την συνολική καλή υγεία της κοινότητας.

"Οι μεταφορές και η δημόσια υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες του τρόπου ζωής και αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κόστους για τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης . Η ενεργή κινητικότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες αυτές, καθώς η πρόληψη είναι πολύ φθηνότερη από τη θεραπεία », λέει ο Neun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου